Om Etto

Etto utvikler og produserer hjelmer for sykkel og ski, og er ett av Skandinavias ledende varemerker på området.

Med kontinuerlig fokus på sikkerhet, kvalitet, funksjon og design har Etto utviklet en portefølje av hjelmer som til fulle dekker segmentene mosjonist, barn og profesjonell. Etto har egen fabrikk og testlab i Kina. Alle Etto-hjelmer er testet og sertifisert hos godkjent testinstitutt etter de europeiske standardene EN1077, EN1078 og EN1080.

Historie

Etto som varemerke ble etablert i Sverige på begynnelsen av 80-tallet, og ble i 1995 innlemmet i norske HTS Gruppen. Etto var ledende i utviklingen av sykkelhjelmer på begynnelsen av 1980-tallet når hjelmer først ble introdusert i sykkelsporten. Mange vil kjenne igjen Etto-modeller som ble distribuert og solgt over hele verden fra denne epoken. På 90-tallet startet Etto også utviklingen av alpinhjelmer. I 1995 ble Etto innlemmet i det norske selskapet HTS Hans Torgersen & Sønn AS. Etto er i dag markedsleder i det norske markedet og en av de største leverandørene i Skandinavia på hjelmer til sport- og fritidsbruk.

Etto er en del av HTS Gruppen

Etto er en del av HTS Gruppen, i dette selskapet er det flere kjente merkevarer som BeSafeVoksi, HamaxSwisseye og Packline. Selskapet ble etablert i 1919, og har lange tradisjoner innen norsk og internasjonal industri og handel. HTS Gruppen har i dag sitt hovedkontor på Krøderen i Norge. HTS-selskapet Hamax AS har i dag Etto i sin portefølje av varemerker innen sport og fritid. Hamax AS distribuerer sine produkter til en rekke land over hele verden. Hamax AS er beliggende i Moss.